zondag 28 oktober 2012

IJsselstein ontmoet Nieuwegein 2012

Na de marathon van vorige week, was het nu tijd voor de jaarlijkse funrun tijdens de prestatieloop"IJsselstein Ontmoet" En dat was deze editie Nieuwegein. Dit jaar geen snelle 20 km, maar een rustige 10 kilometer. Allereerst omdat ik nog aan het herstellen was van de marathon van Amsterdam één week eerder, anderzijds omdat Loopmaatje Ronald Brak heel graag een nieuw PR wilde lopen.






De 10 kilometer werd het dus en die loopt van de Overtoom in IJsselstein naar het sportpark In Galecop (Nieuwegein), waar atletiek vereniging Atverni is gezeteld. Je kunt de route ook omgekeerd lopen vanuit Nieuwegein naar IJsselstein of de 20 kilometer, waarbij je respectievelijk in Nieuwegein of IJsselstein start en finisht. Daarnaast is er een 5 kilometer en een jeugdloop. Voor ieder wat wils dus.
Leuk detail is dat iedereen die vanuit IJsselstein startte een rood loopshirt aankreeg en iedereen die vanuit Nieuwegein startte een blauw shirt. En dit shirt mag je nog houden ook van de sponsors, waarvoor dank!

Dus even warmlopend op tijd het startnummer en t-shirt opgehaald en hardlopend weer terug op weg naar het startgebied. Ik had er dus al bijna 5 kilometer opzitten en de loop moest nog beginnen :)

Het afhalen was in de bibliotheek in IJsselstein en daar ontmoette ik ook loopmaatjes Christine, Peter en Rene die ook allemaal deze loop zouden gaan doen. Ook Ronald was aanwezig en buiten kwamen we Ron tegen. Op zijn Rons zou hij de 20 kilometer gaan lopen, dat wil zoveel zeggen als veel te hard voor het herstel, twitterend, fotograferend en uiteindelijk altijd in een dusdanig snelle tijd weer binnen, dat die tijd ook steevast onder mijn PR ligt. Frustrerend genoeg dus :)



Maar vandaag ging het om Ronald, dus we startten op een schema van 55 minuten, ik wilde als haas twee dingen bereiken: een tijd onder het huidige PR van Ronald (die was ruim 59 minuten, gelopen op de Singelloop in Utrecht dit jaar) én Ronald nog iets sneller binnen brengen dan hij dacht te kunnen lopen :) Maar dat laatste vertelde ik nog maar niet, want ik wist dat hij daarvoor diep zou moeten gaan, heel diep waarschijnlijk zelfs.

Halverwege zat Ronald er al behoorlijk doorheen, maar een gel en wat water moest hem er doorheen trekken. Waar hij in het begin nog wel wat praatte, werd hij nu wat stiller en moest er gewerkt worden. We hadden afgesproken dat hij na de 7,5 kilometer ongeveer gewoon achter mij aan moest gaan hollen in plaats van ernaast en dat deden we maar toen we met de kop in de wind over de Galecopperwetering moesten lopen, de wind had daar vrij spel en dat merk je wel in je tempo. Ik probeerde hem daar zo goed als mogelijk uit de wind te houden. Ronald kreeg meer moeite om aan te sluiten.

Dat was ook wel logisch want we liepen net iets sneller dan ik hem onderweg meldde in het schema. Aangezien hij ook de looptijden app aanhad, hoorde hij wel dat hij te hard liep, maar dacht dat het vast een afwijking was. Dat was het dus niet.

Op het 9 kilometer punt zagen we ineens Ron, die uitgebreid de tijd nam om een foto te maken van ons. Ronald lachte zo goed en kwaad als het ging voor de foto, en door weer, om het laatste stukje nog even op tempo te blijven. Alles deed hem zeer inmidddels, maar hij hield vol.
We kwamen het Atverni terrein op en zagen de finshboog. De klok stond op 56 minuten en een beetje toen we de finshlijn passeerden. Een hele mooie tijd voor Ronald, die even flink moest uithijgen, maar ook weer redelijk snel hersteld was. Lekker even wat banaan en appel een een sportdrank doet wonderen.

We zagen daar ook Christine en Peter uit Nieuwegein die beide ook een mooie tijd hadden gelopen.

Al met al een leuke gezellige loop, een goed hersteltempo voor mij en een mooi PR voor Ronald. Uitstekend dagje hardlopen dus :)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten