zaterdag 15 juni 2013

Colours By The Sea in Vlissingen

Het moest een feestje gaan worden en dat werd het ook wel. Lang was het erg spannend of ik kon gaan lopen op de Funrun in Vlissingen. Colours By The Sea is een zgn. Colourrun, een hype over gewaaid uit Amerika, waarbij je om de kilometer met een kleur wordt overgoten. Het is dan de bedoeling dat je helemaal gekleurd over de finish komt. Geen wedstrijd dus, maar gewoon lol voor mensen die hardlopen leuk vinden.

Ondanks dat de blessure nog steeds in de voet zit, toch maar besloten te gaan lopen, ik wilde het gewoon niet missen en wat is nou 5 kilometer voor een marathonloper :)
Jolanda zou hem ook gaan lopen, dus ik had ook nog gezelschap, wat wil je nog meer!

We gingen al vroeg naar Vlissingen en konden bij mijn ouders vertoeven. Dat is aan de boulevard in Vlissingen, en laat nou net de loop daar gehouden worden. Prima slaapplaats dus gelijk. We zouden er gewoon een gezellig weekend van maken en dat werd het ook.
In de middag lekker gewinkeld in Vlissingen en het t-shirt en de zonnenbril opgehaald bij het wedstrijdsecretariaat, dat ging supersnel hier in Vlissingen.

Omdat de loop in de avond werd gehouden, konden we eerst lekker aanschuiven en kregen we een van mijn favoriete gerechten voorgeschoteld: Asperges met aardappelen en aspergeham. Heerlijk gewoon!
Na het eten gingen we al vroeg richting het Belamypark waar de start gehouden zou gaan worden. Om 18:45 zou er ook een tweetup zijn van de @loopmaatjes, maar dat vel een beetje tegen. De meeste Loopmaatjes zaten nog aan het eten, omdat het vanwege de drukte allemaal wat uitliep. Op de Colours By The Sea kwamen ruim 5500 lopers en de nodihe begeleiding af, dus dat geeft een inmense drukte bij de horeca.

Marteijn was er wel en het spandoek hing netjes op het rendez vous punt. Omdat we vroeg waren, liepen we gelijk tegen een knelpunt aan. De toiletten waren betaald en we hadden geen geld bij ons gestoken. Dus maar weer snel terug naar de boulevard om wat geld te halen en een toiletbezoek aldaar af te ronden.


 We waren in ieder geval ruim voor de start weer terug, die ook nog eens uitgesteld was vanwege de vele  bezoekers die nog geen parkeerplek hadden gevonden. Maar uiteindelijk ging het hele spektakel van start met een startschot van de burgemeester en een hoop kleuren.

Echt doorlopen was niet mogelijk en dat was gezien de blessure maar goed ook, in een drafje liep ik naast Jolanda en waren we op weg naar het eerste kleurenpunt. Dat bleek groen te zijn en we werden van top tot teen "gegroend'. Dat was gaaf!!


 Zo volgden ook Geel, Oranje en Roze nog. Met de blessure ging het redelijk, behalve het stuk over het strand, door de beweging van het wegzakken in het zand, ging ik door de grond van de pijn, maar opgeven kon niet. Dus maar even gewandeld en op het hardere stuk weer proberen te gaan lopen.






We waren nog redelijk vooraan bij de finish, dus de grote drukte moest nog komen. Daar kregen we wat water, dat we dankbaar op deze warme dag in ontvangst namen. Bij de finish ontmoetten we ook nog familieleden die speciaal waren komen kijken., Erg leuk allemaal.



In de avond was er nog een leuk feestje en dat maakte de dag kompleet. Aangekomen op ons slaapadres nog een wijntje en nagenieten van een perfect georganiseerde dag. Dat kunnen ze daar wel in Vlissingen!




Na de loop speelde voet wel behoorlijk op, maar deze hebben we dan toch weer gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten