vrijdag 22 maart 2013

Nieuwe schoenen

Vandaag naar Runnersworld geweest in Utrecht om te kijken naar de nieuwe Adidas Boost schoenen waarover zo veel te doen is de laatste tijd.
Mijn huidige lange afstandsschoenen (Saucony Progrid Guide 3) zitten ruim boven de 1000 kilometer en dan mag je weer naar nieuwe exemplaren gaan kijken.
Ze hadden ze inderdaad binnen en bij het aantrekken voelde ik direct dat de schoen heel anders is dan ik gewend ben. Er zit nauwelijks zijdelingse steun en de bovenschoen voelt meer als een sok dan als een schoen, dat was dus wennen.

Dus een stukje op de loopband, waar al snel bleek dat ook de maat vrij klein uitvalt. Maar erger was dat   ik door het ontbreken van de steun niet prettig loop op deze schoenen, dit werd bevestigd door de video opname en door de specialist in de winkel. Het bleek niet mijn schoen te zijn, alhoewel ik wel de energie goed voelde uit de demping van de schoen. Je kunt er razend hard op rennen volgens mij.




Dus maar verder zoeken dan, en ik bleek prettig te lopen op een schoen van opnieuw Saucony, dat toch wel mijn merk blijkt te zijn. Dit keer wel een neutrale schoen, maar wel met steun tegen het doorzakken en zoals veel schoenen van dit merk een lage "Heeldrop" van 8 mm in plaats van 12 mm. Ik loop ook regelmatig op de Saucony Mirage 2, maar daar durf ik geen hele marathon op te lopen nog, vanwege het erg minimalistische karakter van deze schoen. En daar is veel tijd voor nodig om aan te wennen.

Dus het is de Saucony Echelon 3 geworden, hier zal het op moeten gebeuren op 14 April in Rotterdam tijdens de 42,2 kilometers van de Marathon daar.

Het wagenpark der hardloopschoenen is dus weer uitgebreid en de hudige Saucony Progrid Guide 3 mag met pensioen :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten